Wat doet verduurzamen van mijn woning met mijn maandlasten?

Het Energieloket helpt u…

Het Energieloket van de gemeente Soest is steeds op zoek naar mogelijkheden om u te ondersteunen als u uw energiegebruik wilt verduurzamen. Nu kunnen we, met dank aan burgerinitiatief Energie Actief Soest, een door ‘Essy’ ontwikkeld instrument aanbieden dat u de kans biedt om antwoord te krijgen op de meest gestelde vraag: ‘Wat doet verduurzamen van mijn woning met mijn woonlasten?’

Waarom deze tool?

Dit instrument is ontwikkeld om u, woningeigenaar, inzicht te geven in de kosten en baten van investeren in het verduurzamen van uw woning. In Soest mogen we het kosteloos inzetten in een samenwerkingspilot van de maker (afkomstig uit Soest) en burgerinitiatief Energie Actief Soest. Met deze pilot willen we testen of  het instrument ‘Wonen in een duurzaam huis’ u dat inzicht ook echt geeft. Wij nodigen u van harte uit gebruik te maken van deze kans.

Daarvoor moet u naar de website van de makers, waar u terecht komt als u hiernaast de gegevens invoert van uw woning (postcode en huisnummer). U bepaalt zelf of u daar verder gaat. De samenwerking tussen Energie Actief Soest en de makers is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Maar meedoen blijft uw eigen verantwoordelijkheid. Zie daarvoor ook onze disclaimer.

Helpt u ons?

Alle gegevens, die u invult bij de financiële tool worden beschermd door privacywetgeving. Wij hebben dus geen toegang tot deze gegevens. Maar wij willen wel graag weten of dit nieuwe instrument leidt tot vervolgstappen. Daarom willen we graag toestemming van u om daar naar te vragen. Als u hieronder uw gegevens invult, sturen we u één keer per jaar een digitaal vragenformulier met een paar vragen.

Wij helpen u, helpt u ons? 

Uw naam*

Uw straat en huisnummer*

Uw postcode en woonplaats*

Uw telefoonnummer*

Uw e-mail*

Het Energieloket mag mij jaarlijks een digitaal vragenformulier over Essy sturen

Hoe werkt het?

De digitale tool vindt u op de website ‘https://mijnessy.nl‘. Als u daar uw postcode en huisnummer invult, dan worden een aantal vragen aan u voorgelegd over de energiesituatie in uw woning en over uw verduurzamingswensen (maatregelen). U krijgt dan te zien wat die maatregelen kosten en wat ze doen met uw energierekening.

U kunt vervolgens ook aangeven hoeveel u zelf kunt of wilt investeren en hoeveel u wilt lenen. Dan krijgt u ook te zien wat de door u beoogde investeringen in totaal doen met uw maandlasten: de kosten  van de financiering minus de besparing op uw energierekening. U krijgt op die manier een goede indicatie of uw verduurzamingsplannen passen binnen uw financiële bestedingsruimte.

 

Disclaimer

  • het instrument is nog in ontwikkeling en de ‘exactheid’ van de uitkomsten kent nog ruime marges. We hebben wel tests gedaan en het geeft een goede indruk, maar u kunt het niet zien als een offerte. U krijgt een goede prijsindicatie.
  • de indicatieve prijzen die u ziet, zijn gebaseerd op prijzen die zijn aangeleverd door de partners van de Bedrijvenalliantie Energiezuinig Soest, een samenwerkingsverband van (vooral) lokale bedrijven. Het kan dus zijn dat u elders andere bedragen tegenkomt. 
  • het instrument is ontwikkeld door zelfstandige ondernemers, die de verantwoordelijkheid dragen voor de betrouwbaarheid. Het Energieloket van Soest is dus niet aanprakelijk bij eventuele problemen. Vertegenwoordigers van Energie Actief Soest hebben de laatste maanden meegedacht aan het ontwerp van deze tool en hebben alle vertrouwen in de ontwikkelaars, Maar het Energieloket van Soest mist de mogelijkheden om aanbieders van welke dienst of welk product dan ook te controleren. U blijft dus altijd zelf eindverantwoordelijk als u gebruik maakt van onze tips.