Nu ook energiescan voor bedrijven

Nu ook energiescan voor bedrijven

Het Bedrijven Platform Duurzaamheid (BPD) biedt nu voor ook voor bedrijven een energiescan met korting aan. Lees MEER bij het BPD of VRAAG AAN op het Energieloket.

Een deskundige energiescan voor € 49,50? 

Als u in Soest of Soesterberg woont kunt u met flinke korting een energiescan van een deskundige krijgen. Normaal kost een energieadvies rond de €200,-, maar door afspraken met onafhankelijk adviseurs en een bijdrage van €60,- uit het ‘Fonds Energieadvies’, hoeft u slechts €49,50 te betalen.

Wat houdt de scan in?

Een onafhankelijk adviseur komt bij u langs en doet een ‘schouw’ in uw huis. Hij kijkt waar kansen liggen voor energiebesparing. U krijgt een rapport op maat voor uw huis, dat globaal inzicht geeft in de mogelijkheden, kosten en baten. Het gaat om een energiescan en geen officieel energieadvies (EPA-advies). Het is geschikt voor woningeigenaren, die serieus overwegen te investeren in verduurzaming van hun woning, maar onvoldoende kennis in huis hebben om zelf kansen, kosten en baten in te schatten.  Voor de zekerheid vermelden we even dat een warmtelek-scan met een infrarood camera geen onderdeel is van dit advies. Via burgerinitiatief Energie Actief Soest kunt u een aanvraag doen voor zo’n warmtelek-scan, waarvoor een bijdrage wordt gevraagd van € 20.

Hoe werkt het?

Als u uw gegevens invult op het formulier, ontvangt u van ons een mail met een factuur van €49,50. Als u deze heeft betaald, neemt de adviseur binnen een week contact met u op om een afspraak te maken voor een scan in uw huis. Na de scan krijgt u een rapport dat u inzicht geeft in de kansen op energiebesparing in uw woning.

Wat vragen wij aan u?

Als u zich aanmeldt voor de energiescan willen wij, namens Stichting Soest Duurzaam, graag van u weten wat de vervolgstappen zijn die u zet na ontvangst van het rapport, ook als u besluit geen vervolg te geven aan de scan. Daarnaast vragen wij u ons te laten weten welke ondernemer(s) voor u werkzaamheden in uw huis verrichten die voortvloeien uit de Energiescan (opdrachtnemers). In de algemene voorwaarden vragen wij u hiermee akkoord te gaan.

Wat is het Fonds Energieadvies?

Door afspraken met onafhankelijk adviseurs en een bijdrage van €60,- uit het ‘Fonds Energieadvies’, hoeft u slechts €49,50 te betalen voor een onafhankelijk advies. Energieloket Soest beheert namens de gemeente Soest het Fonds Energieadvies. Dat Fonds is bedoeld om inwoners van Soest voor een betaalbaar bedrag in staat te stellen een professioneel advies te krijgen over de energiesituatie in hun huis. 

Lees de voorwaarden!

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor een energiescan, zijn er een aantal voorwaarden. Als u wat meer wilt weten van de achtergrond van die voorwaarden, klik dan hier. Als u besluit een aanvraag te doen voor een energieadvies, dan verklaart u zich akkoord met die voorwaarden.

Graag wil ik me aanmelden voor het Energieadvies van € 49,50

Uw naam*

Uw straat en huisnummer*

Uw postcode en woonplaats*

Uw telefoonnummer*

Uw e-mail*

Aanmelden Energieadvies (meerdere keuzes mogelijk)
ik wil graag een energieadvies en ga akkoord met de voorwaardenIk wil meer informatieik doe mee met het geluidsisolatieproject

* verplicht