Disclaimer: De informatie op deze en onderliggende pagina’s is bedoeld om u te helpen. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Als u besluit subsidie aan te vragen, dan blijft u daarvoor zelf verantwoordelijk.

Budget voor subsidie “Energiebesparing Eigen Huis” is op!

Let op: Het budget voor eigenaar-bewoners van de subsidie ‘Energiebesparing Eigen Huis’ is op. Mogelijk komt er onder de nieuwe regering nieuw budget of een andere regeling. Kijk daarom regelmatig op onze pagina ‘Actueel’. Voor VvE’s is er nog wel subsidie beschikbaar. 

Subsidie isolatie eigen woning

Vanaf 15 september 2016 kun je 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je huis. Voorwaarde is dat je ten minste 2 nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. De nieuwe subsidie is een mooie stimulans om met de isolatie van je woning aan de slag te gaan. Energiebesparing levert en bijdrage aan een beter milieu. Jouw bijdrage aan de uitstoot van CO2 wordt lager. Maar isolatie zorgt ook voor een lagere energierekening, draagt bij aan een beter wooncomfort op en verhoogt de waarde van je woning. Wat houdt je nog tegen? (Deze informatie is afkomstig van burgerinitiatief Energie Actief Soest en ook beschikbaar als PDF)

Hoe werkt het?

We geven hieronder stap voor stap aan wat je moet doen. Dat doen we kort. Op volgende pagina’s vind je over alle onderdelen ook uitgebreider informatie. Bovendien geven we ‘doorlinks’ naar belangrijke websites. Dit zijn de stappen, die je moet zetten:

  • Stap 1: Ga na of het in je huis de moeite waard is om twee isolatiemaatregelen tegelijk aan te pakken. De regeling geldt voor een combinatie van twee (of meer) maatregelen uit het rijtje dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas.

Rekenvoorbeeld

De subsidie maakt woningisolatie extra voordelig. Vloerisolatie plus spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde woning eenmalig ongeveer € 4.000. De subsidie bedraagt in dit geval zo’n € 800, dus je betaalt uiteindelijk zo’n € 3.200. De jaarlijkse besparing op je energierekening is door deze maatregelen zo’n € 400 of meer.

Wat wordt er gevraagd?

Je moet onder andere invullen waar je de subsidie voor aanvraagt en een verklaring meesturen dat je de offerte (zie stap 3) hebt geaccepteerd. Verder stuur je een formulier mee waarop het bedrijf dat de maatregelen gaat uitvoeren heeft ingevuld om welke maatregelen het gaat, om welk oppervlak en wat de isolatiewaarde is. Dit formulier moet door het bedrijf zijn ondertekend.

Meer weten?

Op deze pagina hebben we de subsidieregeling samengevat. Als u meer wilt weten, kijk dan op:

Waar kan ik terecht in Soest?

De gemeente Soest vindt energiebesparing erg belangrijk, maar ook burgers en bedrijven. Daarbij wordt zoveel mogelijk samengewerkt. Inwoners van Soest kunnen op verschillende manieren worden geholpen, als ze aan de slag willen met energiebesparing.